Зеленски е изключително ценен гост. Това каза военният министър Тодор Тагарев

...
Зеленски е изключително ценен гост. Това каза военният министър Тодор Тагарев
Коментари Харесай

Министър Тагарев за посещението на Зеленски: Той е изключително ценен гост

Зеленски е изключително скъп посетител. Това сподели военният министър Тодор Тагарев от полигона в Ново село, където следи обучение на италианската бригада “Пинероло ", съобщи кореспондент на " Фокус ".

Той разяснява разрастването на военната група в бригада. “Бригадният щаб действа с офицери от няколко разнообразни страни ", сподели Тагарев. Военнослужещите ще са от седем страни, толкоз ще бъдат и в бригадата.

“Може цялата бригада да не е ситуирана на наша територия, само че при нужда тя може да се укрепи с войски от нашите съдружници или със сили от българската войска ", или така наречен “scaling up ", изясни министърът.

По въпроса с евентуалната аудиенция на украинския президент Володимир Зеленски, той разяснява: “Не съм в течение на никакви полемики по въпроса. " Тагарев също изрази съжалението си, че такава информация изобщо е изтекла, защото Украйна е във война и по този метод вражеските сили са наясно с местоположението на главнокомандващия. 

Според Тагарев, Зеленски е “изключително скъп посетител " и той показа очакванията си, че визитата ще се осъществя. “Това би било едно извънредно високо самопризнание за ролята на България в поддръжката ѝ за Украйна в тази несправедлива и непредизвикана война ", добави още той. 

Министърът разяснява и поисканата му по-рано през днешния ден от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова оставка. “По никакъв метод не съм обезпокоен ", съобщи Тагарев. “Това няма да смени моето държание, допускам и държанието на кабинета. "

По въпроса с евентуалната опасност АЕЦ “Запорожие ", министърът показа: “Информацията е притеснителна. Надяваме се, че съветската страна ще се въздържи от актове, сходни на взривяването на язовирната стена на Нова Каховка. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР